vineri, 26 iunie 2015

Despre nivelurile maxime de arsen anorganic din produsele alimentare

A fost adoptat REGULAMENTUL (UE) 2015/1006 AL COMISIEI din 25 iunie 2015 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006 în ceea ce privește nivelurile maxime de arsen anorganic din produsele alimentare 
Avizul științific a indicat că grupurile cele mai vizate de expunerea prin alimentație la arsen anorganic sunt marii consumatori de orez din Europa, cum ar fi anumite grupuri etnice, și copiii sub trei ani. Expunerea prin alimentație la arsen anorganic a copiilor sub trei ani, inclusiv prin produsele alimentare pe bază de orez, este, în general, estimată a fi de circa două până la trei ori mai mare decât cea a adulților.
Datele privind prezența substanței în cauză arată că vafele din orez, foile de orez, biscuiții sărați din orez și prăjiturile din orez pot conține niveluri ridicate de arsen anorganic și că aceste produse pot contribui în mod semnificativ la expunerea prin alimentație a sugarilor și a copiilor de vârstă mică. Prin urmare, ar trebui prevăzut un nivel maxim specific pentru aceste produse.  Orezul este un ingredient important într-o gamă largă de alimente pentru sugari și copii de vârstă mică.
Prin urmare, ar trebui stabilit un nivel maxim specific pentru acest produs atunci când este utilizat ca ingredient pentru producerea unor astfel de alimente. 
 
{L 161/14 RO Jurnalul Oficial al Uniunii Europene 26.6.2015 }

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu